Scriptbreaker

Hoe overwin je de verborgen vijanden van projectsucces? Scriptbreaker.

Vraag je je wel eens af

·         Hoe je je team beter en productiever laat samenwerken zodat je zelf meer aandacht kunt geven aan de projectomgeving?

·         Hoe je een team met eigen denkkracht krijgt zodat je niet zelf elk detail moet oplossen?

·         Hoe je onzichtbare barrières doorbreekt, en wantrouwen en ingegraven projectvijanden bestrijd?

Ga mee op reis en ontdek Scriptbreaker.

Over grenzen en open economieën.

Stel je eens voor dat landen in 1 wereld de verschillende disciplines voorstellen. Het land van Project Management is een relatief jonge staat, vergeleken met de buurlanden bedrijfseconomie, statistiek, bouwkunde, wiskunde. En weer wat ouder dan de landen Informatica en Computerwetenschappen. En PM floreert nog steeds door intensief met deze jonge landen samen te werken. Vandaag de dag zijn meer dan de helft van alle activiteiten in organisaties project-georiënteerd.

Is het de leeftijd van de PM professie die de oorzaak van de hoge faalfactor van projecten? Ik weet dat ik een grijsgedraaide plaat opzet. Er wordt veel over gepubliceerd en gecongresseerd. Levert dat duidelijke conclusies op? Ik heb er wel wat ideeën over. Het zou kunnen zijn dat veel inwoners denken dat het land een eiland is. Van origine ben ik econoom, specifiek een marketeer. Mijn ‘’thuisland’’ kon en kan niet overleven zonder import uit landen zoals Psychologie en Sociologie.

Ik meen dat de komende jaren onderzoek zal uitwijzen dat het negeren van human factors de hoofdoorzaak is voor projectfalen. Het goede nieuws is dat de project management gemeenschap de werking en dynamiek van deze factoren nu onderzoekt. De DNRG (Dutch National Research Group) buigt zich over trust, leadership, motivation, creativity, Well being etc. en zal hierover presenteren op het IPMA world congress in Rotterdam.

Verborgen grenzen en verborgen patronen.

Het eiland van project management ziet eruit als een drijvend eiland, als een ijsberg. Zichtbaar zijn tijd, budget en scope, onzichtbaar zijn de human factors onder de waterlijn, die het eiland drijvend houden of het laten stranden.  Als we een duik nemen, zien we een adembenemend schouwspel. we zien menselijk gedrag en neurale systemen op een grotendeels geautomatiseerde manier werken. We zien dat 80% van al onze dagelijkse handelingen en beslissingen worden bestuurd door onderbewuste elementen van ons brein. We hebben geleerd om te overleven met instincten en met vastgelegde patronen waarvan de meesten zijn ontstaan in onze kindertijd. Maar niet al deze patronen zijn nog effectief op de dag van vandaag. We mogen wel menen dat ons handelen en denken rationeel is, in werkelijkheid worden we grotendeels bestuurd door onze psyche. We zouden de human factors net zo goed de psychologische factoren kunnen noemen.

Dit is het domein van de transactionele analyse. Het is een psychologische theorie geïntroduceerd door Eric Berne, die zijn carrière begon in het leger en auteur van de bestseller ‘’Games People Play’’

Berne beschreef deze patronen als scripts. Net als in een film of toneelstuk, wordt er een verhaal geschreven om karakters en interacties tussen mensen te beschrijven. Volgens Berne schrijven we in de kinderjaren het levensscript dat we de rest van ons leven onbewust uitleven.

Na Berne hebben veel wetenschappers en TA specialisten zijn theorie verfijnd en aangevuld. Een van hem is Weisfelt. Hij voert aan dat deze patronen en scripts een dagelijkse rol spelen in ons professionele leven en in organisaties. Onze persoonlijke scripts hebben interactie met groeps- en organisatiescripts

Als autonoom denkende wezens zijn we in staat om die scripts te herzien, om eruit te breken. Daarvoor moeten we ons wel eerst van die scripts bewust worden.

Verborgen vijanden.

Ik kom nog regelmatig in de militaire wereld. Ik ben al ruim 30 jaar reserve officier en heb deelgenomen aan meerdere operaties in de Balkan en in Afghanistan. Elke keer als ik het bedrijfsleven even verliet als een trainer en adviseur om fragiele economische systemen te helpen, vroeg ik me af hoe de gevechtstroepen om me heen erin slaagde om zulke de moraal en camaraderie zo hoog te houden. ik besloot om dat te onderzoeken, er een boek aan te wijden, en om er lessen voor managers in te beschrijven. Dat werd Teams door het vuur.

Ook projectmanagers kunnen er lessen uit halen. Per definitie ligt elke militair plan en operatie onder vuur van complexe en continu veranderende omstandigheden en een onvoorspelbare vijandige omgeving. Risicoanalyses blijken nauwelijks waarde te hebben. Als het erop aankomt is het improviseren en onder stress uiterst lastige beslissingen nemen. Dat kan alleen als het hele team 360 situational awareness heeft. En daarover helder communiceert. Militaire teams hebben een eagle eye om verborgen vijanden te ontdekken. Ze zijn experts in het binden van hechte en slimme teams.

Tijdens de processen van voortdurende training en simulatie wordt het individu aangezet om zijn script te herzien, en om voorkomend ineffectief gedrag en attitude aan te passen. In die zin zijn militairen uitstekende scriptbrekers.*

In het kort, de militaire lessen voor de projectmanager: 1. Het doorgronden van verborgen patronen en het denken van de vijand; 2. Zet er goed getrainde mannen en vrouwen met een hechte teamband tegenover.

Voor sommigen lijken militaire principes wat te ver weg te liggen. Iets dichterbij liggen de daaraan gerelateerde principes van crew resource management van de luchtvaart. Op project management congressen komen ze regelmatig voorbij. Zaken als navigatie, closed loop communication, situational awareness, besluitvorming, stress- en errormanagement zijn niet alleen metaforisch, er zijn ook lessen uit te trekken.

De projectmanager van vandaag en morgen kijkt over traditionele grenzen heen. Hij innoveert door concepten te importeren om een hecht team te vormen, en om om te kunnen gaan met grote complexiteit en verborgen scripts en vijanden in de omgeving. Veel organisaties hebben ingegraven patronen die werkelijke verandering of verbetering blokkeren. Die zijn moeilijk te vinden, en nog moeilijker om onschadelijk te maken. Daarom wordt Scriptbreaker gelanceerd, voor de ambitieuze projectmanager.

* zonder het zelf te beseffen: er is geen expliciet gebruik van TA in de opleiding van militairen, hoewel veel trainingssituaties een  sterk scrip beïnvloedende werking hebben.

Het geheime wapen: Scriptbreaker.

Teamband heeft er de afgelopen 3 jaar aan gewerkt. Het is ontworpen om scripts te analyseren en om vaste, belemmerende patronen te ‘’breken’’. Eerst om een positief groepsscript binnen het projectteam te vormen. Vervolgens om de projectomgeving te analyseren, waarin mogelijk vijandige of disfunctionele elementen zijn verborgen.

Scriptbreaker is een programma voor die projectmanager die

•             Ambitieus en ervaren is, en toe is aan die stap buiten de traditionele project management methoden;

•             ‘’is leading by example’’ en zelf de verandering wil zijn;

·         Houdt van het managen van complexe en onvoorspelbare projecten,  

•             Op zoek is naar die antenne om onzichtbare tegenkrachten te kunnen opsporen;

•             Prioriteit geeft aan een sterk en flexibel, zelfdenkend team ;

Wat zijn de voordelen en de benefits van dit programma:

•             de competentie om scripts van een groep of organisatie te analyseren;

•             Interventie vaardigheden voor disfunctionele scripts en patronen;

•             competenties voor teambonding om elk projectteam naar synergie te brengen;

•             next level reputatie en employability voor een veeleisende en snel veranderende projectmanagementwereld.