Focus

Focus is het richten, en gericht zijn, op het doel. En het effect.   

dat doe je met interne focus en externe focus. 

Interne focus is je brein en je aandacht scherp houden. 

Externe focus is de gerichtheid op het team, letten op de mensen om je heen. Of ze OK zijn, of je ze kunt helpen.  

Interne focus. 

is een proces: je aandacht kunnen richten, verdelen of weer los laten.  Het is ook een staat van zijn, bewustzijn.  

Heb je wel eens geschoten met een wapen? Voordat je zover bent dat je gericht kunt zijn op het doel, dat het richtkruis precies en onbeweeglijk op het doel is gericht, en kunt afdrukken, heb je een proces doorlopen. Je brengt je ademhaling onder controle, je spieren, en je evenwicht. Ook komen er gedachten bij je binnen, zoals ”daarnet ging het mis” of daarnet was het ook raak” of ”ik kan dit toch niet” of ”ik MOET raken, het moet! ”  

De voetballer die voordat hij kan scoren met een strafschop, er gaat van alles door zijn hoofd. Of juist niet. Is hij rustig of denkt hij aan al zijn voorgangers die mistten of zijn eigen strafschoppen die raak waren, of andersom? Richt hij? Maakt hij een schijnbeweging?  

In de termen van Maurits en van de militair: Gericht zijn op een doel vraagt erom dat je je niet laat afleiden. Dat je alle afleiders elimineert, afleiders die van buiten komen (lawaai, strijdgeluiden, chaos) en aflieiders die van binnen komen: emoties, zoals bijvoorbeeld angst. 

 Focus is de staat, de situatie, die ontstaat na het bewust sturen van je gedachten en handelingen. Dat kan een opperste staat van paraatheid en concentratie zijn. Focus is ook je gedachten bewust kunnen sturen naar rust. Dat klinkt tegenstrijdig, dat is het niet. Mensen die goed kunnen mediteren of aan yoga doen kunnen zich ook goed concentreren.  

Steeds meer mensen ervaren voortdurende afleiding. Door de smartphone, door allerlei signalen om hen heen, e-mail, wat al niet meer. 

Daartegenover worden de eisen om ”diep werk” te kunnen verrichten (programmeren, creatieve dingen bedenken, moeilijke problemen oplossen) steeds groter. En kan je alleen nog je geld verdienen met diep werk. Al het andere wordt of is geautomatiseerd of wordt gerobotiseerd. 

Teams en organisaties hebben ook focus nodig. Om zich te kunnen concentreren op de doelen die ze zichzelf gesteld hebben.  

Externe focus. 

Externe focus is de gerichtheid op het team, letten op de mensen om je heen. Of ze OK zijn, of je ze kunt helpen. Het is een van de meest onderschatte factoren bij teamwerk. in het militaire leven is het soms verschil tussen leven en dood. maar ook eigenbelang. Als de maat van een soldaat, die naast hem in stelling ligt, niet oplet, krijgt de vijand een kans om de hele groep onder de voet te lopen. Daarom worden militairen, vliegtuigbemanningen, maar ook teams in de operatiekamer getraind met crew reosurce management principes. 

De bekendste processen daarvan zijn ”mutual monitoring”, op elkaar letten,  en ”back-up behavior.” 

Als je als teamlid denkt dat je taak af is, is je taak niet af. dan heb je te weinig om je heen gekeken of de ander iets nodig heeft, hulp of ondersteuning. Of dat de ander niet OK is. In goede teams dekken mensen elkaar, springen voor elkaar in de bres. Zoals het team van soldaten, het voetbalteam of het team in het vliegtuig.